Partnerdag bij TaalTaal
(taaltherapie met een knipoog)

Wat houdt deze gratis workshop in?

Deze vernieuwende workshop is gericht op zowel cursist als partner. U leert hoe u thuis vaker Nederlands kunt spreken met uw (buitenlandse of Nederlandse) partner. Dat kan ook een vriend, kennis, collega of familielid zijn.

Tijdens een interactieve en gezellige middag maakt u kennis met taaldocenten van o.a. Chinees, Spaans en Russisch die vertellen over hoe zij Nederlands hebben geleerd en hoe hun omgeving daaraan heeft bijgedragen.

Als partner is het soms lastig om grammaticale vragen te beantwoorden, wat frustrerend kan zijn. Daarom delen docenten Nederlands hun praktische tips om op een leuke en laagdrempelige manier samen te oefenen. Tenslotte is er de gelegenheid om vragen te stellen over examens in Nederland zoals het Inburgeringsexamen en het Staatsexamen NT2.

Aanmelden voor workshop

Waarom is dit belangrijk?

Voor veel van onze cursisten die Nederlands leren, is spreken het moeilijkste onderdeel van de taal. Op het werk wordt meestal Engels gesproken en ook in de priv├ęsituatie is Nederlands doorgaans niet de voertaal.

TaalTaal wil mensen stimuleren om ook thuis en in het dagelijks leven vaker Nederlands met elkaar te spreken. Op die manier wordt de spreektaal veel eerder verworven en 'de echte taal' leert men nu eenmaal niet alleen op school. Goed Nederlands kunnen spreken en begrijpen is van belang om voldoende mee te kunnen draaien in de Nederlandse maatschappij. Denk aan: solliciteren bij een Nederlands bedrijf, een studie of opleiding volgen in het Nederlands, maar ook het kunnen volgen van onderlinge gesprekjes, culturele uitingen of humor.

Waarom is de workshop gratis?

Didactiek is een onderzoeksgebied dat nog steeds volop in beweging is. TaalTaal ziet veel kansen om zowel het rendement als leerplezier voor cursisten nog verder te verhogen. Door op gezellige wijze samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, hoopt TaalTaal op een positieve en nuttige manier op te vallen. Als u door de workshop iets toepasbaars heeft geleerd, dan zijn wij al gelukkig. U bent verder tot niets verplicht.

Data, locatie en tijden

Datum14 juli 2018 (zaterdag)van 13:00 tot 16:00 uur
LocatieHoge Prins Willemstraat 226-EDen Haag (Scheveningen)
Certificaatbewijs van deelname mogelijk
Prijsgratis

Aanmelden voor de workshop? Dat kan hier:

Datum14 juli 2018 (zaterdag) tussen 13:00 en 16:00 uur
WorkshopPartnerdag bij TaalTaal (taaltherapie met een knipoog)
Naam
E-Mail
Telefoon
Ik neem mijn partner mee
Ik ben de Nederlands sprekende partner

Heeft u al eerder een partnerdag bijgewoond?

Nee, dit is de eerste keer!
Ja, wel eens eerder
Ja, meerdere trainingen

Heeft u commentaar of verzoeken?

Vul a.u.b. verwachtingen in of eerdere ervaringen die u heeft gehad. De trainers zullen deze elementen in de training verwerken voor maximaal rendement.